alkalizowanie organizmu

biopsja piersi gdzie zrobi Warszawa
Emilia Kpa
chomik mio moov 310
gboka penetracja gratis filmy
Crack Painkiller download
sciagniecia darmowe mp3 darmowe filmiki
Ile najwicej godzin grae non stop?
Podstrony

 

Oglądasz wypowiedzi wyszukane dla słów: alkalizowanie organizmu





Temat: Alkalizowanie a zakwaszanie organizmu
Alkalizowanie a zakwaszanie organizmu
Prosze o podanie listy produktów, które alkalizują i drugiej, które
zakwaszaja organizm.
Problemy mam zwłaszcza z przypisaniem jednej albo drugiej właściwości rybom.
O ile się nie mylę np. dorsz i sledź zakwaszają, łosoś w mniejszym wymiarze.
Czy sa jakieś ryby które alkalizuja organizm? W poradniku przeczytałam ze
przy pewnych dolegliwosciach należy dbac by ph moczu byo bardziej alkaliczne.
Jak to zapewnic? Co poza mlekiem?
Pozdrawiam Wyświetl resztę postów



Temat: Terapia Gersona - wspomaganie organizmu
Tosho, stosujesz dalej soki Gersona ? zauwazylem ze ta dieta jest bardzo podobna
do diety leczenia wodą watercure.com . Pije sie duzo plynow w celu alkalizacji
organizmu. Roznica polega na tym ze w watercure unika sie calkiem kofeiny i
alkoholu, natomiast u Gersona pozostaly lewatywy z kawy.
Wyświetl resztę postów



Temat: przyczyna chorob
Jem dwa razy dziennie,sniadanie prawie zawsze sklada sie z zupy
miso,miso to pasta fermentowana przez kilka lat w beczkach
debowych,zawsze zawiera soje oraz zboze, moze zawierac ryz,jeczmien
lub sama soje.Miso nie pasteryzowane zawiera wszystkie bakterie
kwasu mlekowego,odtruwa i alkalizuje organizm.Dodajemy lyzeczke
pasty po ugotowaniu zupy.Zupa takia zawiera n.p.glony morskie,
cebule, marchew,lub inne warzwa oraz jeden rodzaj zboza,dzisaj
mialem z platkami orkiszowym,garnirowana natka pietruszki.Dwa
kawalki chleba "Hruby"Obiado-kolacja na dzisiaj to kasza
gryczana,prazona z przeszklona cebula oraz drobna biala fasola z
dodatkiem sosu tamari,kiszona kapusta polana olejem z dyni. Wyświetl resztę postów



Temat: Jestem załamana- jest gorzej niż było! O co chodzi
Ocet jablkowy z natury kwasny ,alkalizuje organizm,jak i
cytryna.Grzyby nie rosna w srodowisku alkalicznym.Trzeba jednak
pamietac aby zdrowy organizm byl w rownowadze.Brak tej rownowagi
(yin i yang lub PH)doprowadza do chorob.Do rownowagi dochodzimy
zrownowazonym odzywianiem (makrobiotyka),cwiczeniami fizycznymi (np.
joga)bez stresowym podejsciem do zycia.Ocet jabkowy w tym przypadku
jest biegiem na skroty.Trzeba dojsc do korzenia problemu (rownowagi
organizmu),w przeciwnym wypadku poprawa moze byc tymczasowa.Pragne
dodac ze kazdy komercyjny ocet jablkowy jest z zaczynem
drozdzowym.Bez drozdzy mozemy taki ocet zrobic tylko w domu! Wyświetl resztę postów



Temat: kandydoza
Takie objawy jak twoje mogą wskazywać na kandydozę.
Aby wiedzieć czy jesteś chora zrób badanie kału.
Czyli posiew ogólny kału na bakterie+ grzyby (może być też bez bakterii, na same
grzyby).
Lamblie to pierwotniaki, też nie zaszkodzi się przebadać. (kał 3 próbki).
Jeśli zechcesz zbadać się na lamblie dobrze jest alkalizować organizm przez 2
tygodnie przed badaniem pijąc elektrolity dostępne w aptece. (pisałem już o
"proszku zasadowym doktora Auera"- koszt. ok 30 zł). Można też pić sodę
oczyszczoną, jednak soda stanowi obciązenie dla jelit.
Candida albicans i lamblie często chodzą ze sobą w parze.
Dobre laboratorium w Warszawie jest na ul. Targowej 63 m.4.
Koszt posiewu na bakterie i grzyby 45 zł; jeśli coś wykryją dostajesz gratisowo
anty- biogram, mykogram.
Z ciekawości zapytam czy masz plomby amalgamatowe w zębach?

Wyświetl resztę postów



Temat: kandydoza
Dzieki za to laboratorium i wogóle za wszystkie rady. jesli chodzi o plomby to
amalgamatowych nie mam juz od wielu lat. Pod tym względem jest ok. Możesz mi
napisać dlaczego trzeba alkalizowac organizm przed badaniem na te lamblie i te
3 próbki to się zanosi razem czy w jakiś odstepach czasu? jestem wdzięczna za
wszelkie rady. Wyświetl resztę postów



Temat: Wyleczcie alergię! Przeczytajcie!
jak sie robi napoj z drozdzy i jakim cudem (mechanizmem) cytryna alkalizuje
organizm?

pozdrowienia Wyświetl resztę postów



Temat: Wyleczcie alergię! Przeczytajcie!
Codziennie rano wypić sok z pół cytryny z szklanką wody mineralnej w celu
alkalizacji organizmu,
• stosować 2-3x w tyg. napój z drożdży.
• Spożywać produkty nieczyszczone- zbożowe. Soczewicę, fasolę, orzechy, ziarna,
świeże owoce i warzywa, unikać produktów rafinowanych (oczyszczonych) i zbyt
długo gotowanych, unikać cukru w każdej postaci
• Dokładnie wymieszać pokarm ze śliną i długo żuć każdy kęs
• Ograniczyć węglowodany i białka, zwiększyć ilość tłuszczy w diecie (oliwa z
oliwek, żółtka, olej lniany, z konopi i pestek dyni, olej z ogórecznika,
wiesiołka, tłuszcze z drapieżnych ryb morskich -makrela, śledź, tuńczyk, łosoś,
świeże masło wiejskie(przy alergii na białko krowie stosować tylko masło bez
dodatków- sam tłuszcz – takie jest np. masło łaciate- czerwone! i masła które
mają co najmniej 82% tłuszczu i nie mają w skaładzie śmietanki!), masło
orzechowe, migdałowe, sezamowe) -odpowiadają one za właściwy skład krwi,
obniżają jej lepkość, zmniejszają się stany zapalne , wspomagana jest czynność
układu nerwowego i odpornościowego ( typl prostaglandyn, które powstają z
olejów Omega )
• unikać utwardzanych tłuszczów (margaryna), nadmiaru tłuszczów
zwierzęcych, do smażenia używać oliwy z oliwek lub sklarowanego masła.
• Jako podstawę diety stosować warzywa zasadotwórcze ( dynia, cukinia,
kabaczek, brokuły, kalafior) najlepiej gotowane podane ze świeżym masłem lub
oliwą z oliwek.
• Absolutnie wykluczyć wszelki nabiał na okres 16 tygodni (jeśli jest
alergia na mleko krowie, to dużo dłużej), później stosować fermentowane
produkty mleczne (kefir, maślanka) bez dodatku mleka w proszku!
• Wykluczyć całkowicie, na 2 tygodnie, białko zwierzęce (wszelkie mięso i
wywary z mięs)
• Wykluczyć na okres minimum 12 tygodni wszelkie sery, białe żółte i
pleśniowe(jeśli jest alergia na mleko krowie, to dużo dłużej)
• Jadać dużo orzechów z wyjątkiem orzechów ziemnych
• Jadać dużo owoców, ale unikać owoców suszonych (wówczas spożywać je
namoczone)
• Pić codziennie soki warzywne (z czerwonego buraka, selera, marchwi,
pietruszki i in. oraz rozcieńczone soki owocowe, przyrządzać dania na zimno
(np. zupa z marchewki) i podgrzewać tuż przed spożyciem, starać się gotować
wszystko w całości, krojąc lub miksując przed podaniem, gotować na parze lub w
niewielkiej ilości wody wykorzystując ją potem na rosół, unikać wywarów
mięsnych i drobiowych.
• Stosować probiotyki - np Lacidofil (jest odpowiedni nawet dla dzieci z
alergią na białko krowie) - w celu odbudowania prawidłowej fory bakteryjnej i
uszczelnienia bariery śluzówkowej i zapobiegania infekcjom (zamiast tego można
co dzień wypić kieliszek soku z kiszonej kapusty lub ogórków)
• Spożywać duże ilości pestek z dyni i słonecznika w celu uzupełnienia cynku
(odbudowa kosmków jelitowych i odbudowa lipidowego płaszcza skórnego)- bardzo
ważne!
• Potrawy posypywać zmielonym sezamem w celu uzupełnienia wapnia

Produkty wskazane, szczególnie korzystne w diecie:

Oleje i tłuszcze: masło prawdziwe (co najmniej 83% tłuszczu – twarde (tzw
niesmarowne, bez dodatku smietany – pewne to Łaciate- czerowone), oliwa z
oliwek, żółtka, olej lniany, olej z czarnej porzeczki
Ryby: łosoś, halibut
Orzechy i pestki: orzechy włoskie, siemię lniane, orzechy laskowe, migdały,
pestki z dyni i słonecznika
Warzywa: burak, brokuły, cebula, chrzan, czosnek, dynia, imbir, marchew,
sałata, szpinak, kiełki lucerny, kabaczek, kalafior, cukinia
Zioła i przyprawy: imbir, pietruszka, przyprawy ziołowe
Produkty zbożowe: mąka sojowa, mąka owsiana, mąka żytnia, amarant, kasza
gryczana
Owoce: ananas, borówka, cytryna, figi, grejpfrut, jeżyna, wiśnia, czereśnia,
morela,
Napoje: zielona herbata
Rośliny: soja, soczewica, tofu, fasola zielona


Produkty wskazane, 2 do 3 razy w tygodniu

Oleje i tłuszcze: olej rzepakowy, olej słonecznikowy
Orzechy i pestki: mak
Warzywa: brukselka, groch cukrowy ogórek, rzodkiewka, seler i pozostałe
Zioła i przyprawy: bazylia, cynamon, estragon, gorczyca, kminek, koper, mięta,
miód, sól kamienna, szafran,
Szczypiorek
Produkty zbożowe: mąka kukurydziana, jęczmienna, otręby owsiane
Owoce: agrest, arbuz, awokado, daktyle, jabłko, malina, kiwi, melon, pigwa,
porzeczki, rodzynki, żurawina,
truskawka, winogrona i pozostałe
Rośliny: bób, fasola szparagowa, fasola biała


Produkty których należy unikać

Oleje i tłuszcze: olej kukurydziany, olej arachidowy
Mięso: wszelkie mięso
Orzechy: orzech ziemny
Zioła i przyprawy: aspartam, glutaminian sodowy, keczup, majonez, ocet,
żelatyna, chili, pieprz, słodziki, potrawy konserwowane
Produkty zbożowe: pszenica, ryż
Napoje: alkohol, herbata czarna, napoje gazowane, piwo Nabiał: sery, mleko,
śmietana, jogurt, sery i mleko kozie

Wyświetl resztę postów

Designed by Finerdesign.com