alkalizowanie organizmu

Podstrony

 

Oglądasz wypowiedzi wyszukane dla słów: alkalizowanie organizmu





Temat: Alkalizowanie a zakwaszanie organizmu
Alkalizowanie a zakwaszanie organizmu
Prosze o podanie listy produktów, które alkalizują i drugiej, które
zakwaszaja organizm.
Problemy mam zwłaszcza z przypisaniem jednej albo drugiej właściwości rybom.
O ile się nie mylę np. dorsz i sledź zakwaszają, łosoś w mniejszym wymiarze.
Czy sa jakieś ryby które alkalizuja organizm? W poradniku przeczytałam ze
przy pewnych dolegliwosciach należy dbac by ph moczu byo bardziej alkaliczne.
Jak to zapewnic? Co poza mlekiem?
Pozdrawiam Wyświetl resztę postów



Temat: Terapia Gersona - wspomaganie organizmu
Tosho, stosujesz dalej soki Gersona ? zauwazylem ze ta dieta jest bardzo podobna
do diety leczenia wodą watercure.com . Pije sie duzo plynow w celu alkalizacji
organizmu. Roznica polega na tym ze w watercure unika sie calkiem kofeiny i
alkoholu, natomiast u Gersona pozostaly lewatywy z kawy.
Wyświetl resztę postów



Temat: przyczyna chorob
Jem dwa razy dziennie,sniadanie prawie zawsze sklada sie z zupy
miso,miso to pasta fermentowana przez kilka lat w beczkach
debowych,zawsze zawiera soje oraz zboze, moze zawierac ryz,jeczmien
lub sama soje.Miso nie pasteryzowane zawiera wszystkie bakterie
kwasu mlekowego,odtruwa i alkalizuje organizm.Dodajemy lyzeczke
pasty po ugotowaniu zupy.Zupa takia zawiera n.p.glony morskie,
cebule, marchew,lub inne warzwa oraz jeden rodzaj zboza,dzisaj
mialem z platkami orkiszowym,garnirowana natka pietruszki.Dwa
kawalki chleba "Hruby"Obiado-kolacja na dzisiaj to kasza
gryczana,prazona z przeszklona cebula oraz drobna biala fasola z
dodatkiem sosu tamari,kiszona kapusta polana olejem z dyni. Wyświetl resztę postów



Temat: Jestem załamana- jest gorzej niż było! O co chodzi
Ocet jablkowy z natury kwasny ,alkalizuje organizm,jak i
cytryna.Grzyby nie rosna w srodowisku alkalicznym.Trzeba jednak
pamietac aby zdrowy organizm byl w rownowadze.Brak tej rownowagi
(yin i yang lub PH)doprowadza do chorob.Do rownowagi dochodzimy
zrownowazonym odzywianiem (makrobiotyka),cwiczeniami fizycznymi (np.
joga)bez stresowym podejsciem do zycia.Ocet jabkowy w tym przypadku
jest biegiem na skroty.Trzeba dojsc do korzenia problemu (rownowagi
organizmu),w przeciwnym wypadku poprawa moze byc tymczasowa.Pragne
dodac ze kazdy komercyjny ocet jablkowy jest z zaczynem
drozdzowym.Bez drozdzy mozemy taki ocet zrobic tylko w domu! Wyświetl resztę postów



Temat: kandydoza
Takie objawy jak twoje mogą wskazywać na kandydozę.
Aby wiedzieć czy jesteś chora zrób badanie kału.
Czyli posiew ogólny kału na bakterie+ grzyby (może być też bez bakterii, na same
grzyby).
Lamblie to pierwotniaki, też nie zaszkodzi się przebadać. (kał 3 próbki).
Jeśli zechcesz zbadać się na lamblie dobrze jest alkalizować organizm przez 2
tygodnie przed badaniem pijąc elektrolity dostępne w aptece. (pisałem już o
"proszku zasadowym doktora Auera"- koszt. ok 30 zł). Można też pić sodę
oczyszczoną, jednak soda stanowi obciązenie dla jelit.
Candida albicans i lamblie często chodzą ze sobą w parze.
Dobre laboratorium w Warszawie jest na ul. Targowej 63 m.4.
Koszt posiewu na bakterie i grzyby 45 zł; jeśli coś wykryją dostajesz gratisowo
anty- biogram, mykogram.
Z ciekawości zapytam czy masz plomby amalgamatowe w zębach?

Wyświetl resztę postów



Temat: kandydoza
Dzieki za to laboratorium i wogóle za wszystkie rady. jesli chodzi o plomby to
amalgamatowych nie mam juz od wielu lat. Pod tym względem jest ok. Możesz mi
napisać dlaczego trzeba alkalizowac organizm przed badaniem na te lamblie i te
3 próbki to się zanosi razem czy w jakiś odstepach czasu? jestem wdzięczna za
wszelkie rady. Wyświetl resztę postów



Temat: Wyleczcie alergię! Przeczytajcie!
jak sie robi napoj z drozdzy i jakim cudem (mechanizmem) cytryna alkalizuje
organizm?

pozdrowienia Wyświetl resztę postów



Temat: Wyleczcie alergię! Przeczytajcie!
Codziennie rano wypić sok z pół cytryny z szklanką wody mineralnej w celu
alkalizacji organizmu,
• stosować 2-3x w tyg. napój z drożdży.
• Spożywać produkty nieczyszczone- zbożowe. Soczewicę, fasolę, orzechy, ziarna,
świeże owoce i warzywa, unikać produktów rafinowanych (oczyszczonych) i zbyt
długo gotowanych, unikać cukru w każdej postaci
• Dokładnie wymieszać pokarm ze śliną i długo żuć każdy kęs
• Ograniczyć węglowodany i białka, zwiększyć ilość tłuszczy w diecie (oliwa z
oliwek, żółtka, olej lniany, z konopi i pestek dyni, olej z ogórecznika,
wiesiołka, tłuszcze z drapieżnych ryb morskich -makrela, śledź, tuńczyk, łosoś,
świeże masło wiejskie(przy alergii na białko krowie stosować tylko masło bez
dodatków- sam tłuszcz – takie jest np. masło łaciate- czerwone! i masła które
mają co najmniej 82% tłuszczu i nie mają w skaładzie śmietanki!), masło
orzechowe, migdałowe, sezamowe) -odpowiadają one za właściwy skład krwi,
obniżają jej lepkość, zmniejszają się stany zapalne , wspomagana jest czynność
układu nerwowego i odpornościowego ( typl prostaglandyn, które powstają z
olejów Omega )
• unikać utwardzanych tłuszczów (margaryna), nadmiaru tłuszczów
zwierzęcych, do smażenia używać oliwy z oliwek lub sklarowanego masła.
• Jako podstawę diety stosować warzywa zasadotwórcze ( dynia, cukinia,
kabaczek, brokuły, kalafior) najlepiej gotowane podane ze świeżym masłem lub
oliwą z oliwek.
• Absolutnie wykluczyć wszelki nabiał na okres 16 tygodni (jeśli jest
alergia na mleko krowie, to dużo dłużej), później stosować fermentowane
produkty mleczne (kefir, maślanka) bez dodatku mleka w proszku!
• Wykluczyć całkowicie, na 2 tygodnie, białko zwierzęce (wszelkie mięso i
wywary z mięs)
• Wykluczyć na okres minimum 12 tygodni wszelkie sery, białe żółte i
pleśniowe(jeśli jest alergia na mleko krowie, to dużo dłużej)
• Jadać dużo orzechów z wyjątkiem orzechów ziemnych
• Jadać dużo owoców, ale unikać owoców suszonych (wówczas spożywać je
namoczone)
• Pić codziennie soki warzywne (z czerwonego buraka, selera, marchwi,
pietruszki i in. oraz rozcieńczone soki owocowe, przyrządzać dania na zimno
(np. zupa z marchewki) i podgrzewać tuż przed spożyciem, starać się gotować
wszystko w całości, krojąc lub miksując przed podaniem, gotować na parze lub w
niewielkiej ilości wody wykorzystując ją potem na rosół, unikać wywarów
mięsnych i drobiowych.
• Stosować probiotyki - np Lacidofil (jest odpowiedni nawet dla dzieci z
alergią na białko krowie) - w celu odbudowania prawidłowej fory bakteryjnej i
uszczelnienia bariery śluzówkowej i zapobiegania infekcjom (zamiast tego można
co dzień wypić kieliszek soku z kiszonej kapusty lub ogórków)
• Spożywać duże ilości pestek z dyni i słonecznika w celu uzupełnienia cynku
(odbudowa kosmków jelitowych i odbudowa lipidowego płaszcza skórnego)- bardzo
ważne!
• Potrawy posypywać zmielonym sezamem w celu uzupełnienia wapnia

Produkty wskazane, szczególnie korzystne w diecie:

Oleje i tłuszcze: masło prawdziwe (co najmniej 83% tłuszczu – twarde (tzw
niesmarowne, bez dodatku smietany – pewne to Łaciate- czerowone), oliwa z
oliwek, żółtka, olej lniany, olej z czarnej porzeczki
Ryby: łosoś, halibut
Orzechy i pestki: orzechy włoskie, siemię lniane, orzechy laskowe, migdały,
pestki z dyni i słonecznika
Warzywa: burak, brokuły, cebula, chrzan, czosnek, dynia, imbir, marchew,
sałata, szpinak, kiełki lucerny, kabaczek, kalafior, cukinia
Zioła i przyprawy: imbir, pietruszka, przyprawy ziołowe
Produkty zbożowe: mąka sojowa, mąka owsiana, mąka żytnia, amarant, kasza
gryczana
Owoce: ananas, borówka, cytryna, figi, grejpfrut, jeżyna, wiśnia, czereśnia,
morela,
Napoje: zielona herbata
Rośliny: soja, soczewica, tofu, fasola zielona


Produkty wskazane, 2 do 3 razy w tygodniu

Oleje i tłuszcze: olej rzepakowy, olej słonecznikowy
Orzechy i pestki: mak
Warzywa: brukselka, groch cukrowy ogórek, rzodkiewka, seler i pozostałe
Zioła i przyprawy: bazylia, cynamon, estragon, gorczyca, kminek, koper, mięta,
miód, sól kamienna, szafran,
Szczypiorek
Produkty zbożowe: mąka kukurydziana, jęczmienna, otręby owsiane
Owoce: agrest, arbuz, awokado, daktyle, jabłko, malina, kiwi, melon, pigwa,
porzeczki, rodzynki, żurawina,
truskawka, winogrona i pozostałe
Rośliny: bób, fasola szparagowa, fasola biała


Produkty których należy unikać

Oleje i tłuszcze: olej kukurydziany, olej arachidowy
Mięso: wszelkie mięso
Orzechy: orzech ziemny
Zioła i przyprawy: aspartam, glutaminian sodowy, keczup, majonez, ocet,
żelatyna, chili, pieprz, słodziki, potrawy konserwowane
Produkty zbożowe: pszenica, ryż
Napoje: alkohol, herbata czarna, napoje gazowane, piwo Nabiał: sery, mleko,
śmietana, jogurt, sery i mleko kozie

Wyświetl resztę postów

Designed by Finerdesign.com